05-09-2017

Giel van der Linden Nederlands Kampioen

 

Op vrijdag en zaterdag (1 en 2 september 2017) hebben de Nederlandse kampioenschappen voor de klassen L en M plaatsgevonden te Peelbergen op het terrein Grandorse. Hierbij is Giel van der Linden, lid van de Eerste Geldropse Menclub, Nederlands kampioen geworden in het sterke deelnemersveld in de categorie tweespanpony klasse M.

Op vrijdag is de dressuur verreden, waarbij Giel samen met groom en zus Brigitte, op een vierde plaats eindigde. Aansluitend werd een vaardigheidsparcours verreden. De toegestane tijd is naar beneden bijgesteld voor de klasse M om een pittig en uitdagend vaardigheidsparcours te creëren. In de categorie tweespanpony klasse M wisten twee van de tien deelnemers het parcours foutloos en binnen de tijd te rijden, waaronder Giel. Hierdoor steeg Giel, naar de eerste plek met een voorsprong van 1,3 punten op Sylvana Riethoven en 1,4 punten op Anneke Cremers.

De marathon werd verreden op zaterdag en kende zes uitdagende technische hindernissen. Giel en Brigitte stonden voor de uitdaging om de voorsprong te behouden. In de eerste twee hindernissen wist Giel de snelste tijd neer te zetten. Na twee spectaculaire dagen zijn Giel  en Brigitte Nederlands kampioen tweespanpony klasse M met een voorsprong van ruim 4 punten op Anneke Cremers (plaats 2) en ruim 12 punten voorsprong op Sjoerd Lenssen (plaats 3).